Arşiv

Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz et karışımı artık kullanılamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan ”Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.Düzenlemeye göre, kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek ancak kırmızı etler ve kanatlı etler kendi içinde karıştırılabilecek. Tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam üretebilecek.Daha önceden salam, sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde mekanik olarak ayrılmış etlerin (kemiğe yapışmış etin mekanik olarak ayrılması) kullanımına izin verilirken, yeni düzenlemeye göre mekanik olarak ayrılmış etlerin tebliğ kapsamında yer alan ürünlerde kullanımına izin verilmeyecek.Bundan dolayı ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün olarak adlandırılan ürünlerin yerine yeni tebliğde ”ısıl işlem görmüş sucuk” tanımı kullanılıyor.

Haberin kaynağı: |ahref|http://ekonomi.milliyet.com.tr/5-liraya-sucuk-devri-kapaniyor/ekonomi/ekonomidetay/05.12.2012/1637411/default.htm||a||

Read More