Tarım politikasını çağdaşlaştırmak ve bu kapsamdaki uygulamaları sadeleştirmek üzere AB Komisyonu tarafından 2018 yılında hazırlanan Ortak Tarım Politikası reform önerisi, Avrupa Parlamentosu, AB Konseyi ve AB Komisyonu arasındaki kapsamlı müzakerelerin ardından 2 Aralık 2021’de kabul edilmişti.
AB ülkelerinin yeni Ortak Tarım Politikası kapsamındaki stratejik planlarının tasarlanması aşamasında, bu ülkelerin özel ihtiyaçlarının ve yerel koşullarının ele alınması ve bunlarla tutarlı hedeflerin seçilmesi gerekiyor.
Yeni Ortak Tarım Politikasına 270 milyar Euro kaynakAB’de 2023-2027 dönemi için yeni Ortak Tarım Politikasına 270 milyar Euro kaynak sağlanacak. Toprak için faydalı uygulamaların teşvik edilmesi, su yönetimi, otlakların kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma, yangınların önlenmesi, ormanların eski haline getirilmesi, sentetik gübrelere olan bağımlılığın azaltılması, sürdürülebilir üretim yöntemlerinin teşvik edilmesi gibi çalışmalar, ayrılan bu bütçe sayesinde desteklenebilecek.
Küçük aile işletmeleri ve genç çiftçiler desteklenecek1 Ocak 2023’ten itibaren yürürlükte olan ve AB tarım sektörünün Yeşil Mutabakat’a katkısını şekillendirmeyi hedefleyen yeni Ortak Tarım Politikası düzenlemeleri kapsamında küçük ve orta ölçekli aile çiftliklerine ve genç çiftçilere sağlanacak finansman daha adil şekilde dağıtılacak. Ayrıca, çiftçilerin hassas tarım ve agro-ekolojik üretim yöntemleri gibi yenilikleri benimsemelerine destek verilecek.
Son Yazılar
- Bakan Yumaklı: ‘Sözleşmeli üretim modelini savunuyoruz’
- Gevaş’ta ‘olmaz’ denilen fındığın hasadına başlandı
- Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kimyasal İlaç Kullanımını Azaltmak İçin Mücadele Desteğini Artırdı
- Kırklareli’nde Aronya Hasat Şenliği Düzenlendi
- Tarım Bakanlığı, uzun vadeli destek sistemini duyurdu
Most Used Categories
- Güncel (14.759)
- www.gidahatti.com (1.503)
- www.tarimpusulasi.com (102)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (408)
- Manşet (115)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)