Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, çiftçilere yağlık ayçiçeği ekmeleri konusunda öneride bulunarak, ‘Son günlerde ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yetmediği ve Rusya ve Ukrayna’ya bağımlı olduğumuz anlaşıldı.
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, çiftçilere yağlık ayçiçeği ekmeleri konusunda öneride bulunarak, ‘Son günlerde ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yetmediği ve Rusya ve Ukrayna’ya bağımlı olduğumuz anlaşıldı.
Anadolu coğrafyasının bereketli topraklarında yetişen kan kırmızı domatesler, güneşte kurutulduktan sonra 98 ülkeye ihraç edildi. Türkiye, 2025 yılının 10 aylık döneminde 108 milyon dolarlık kuru domates ihracatıyla, İtalya’nın ardından dünya…
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; çikolata ve kakaolu ürünler, ayçiçek yağı, bisküvi, gofret, şekerleme çeşitleri ile makarna ve buğday unu gibi temel gıda kalemlerini kapsayan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar…