Güncel, www.gidahatti.com

Geleneksel kayısı reçeli nasıl yapılır? Mis kokusu ile kahvaltıların vazgeçilmezi olan kayısı reçeli tarifi ve püf noktaları…

Geleneksel kayısı reçeli nasıl yapılır? Mis kokusu ile kahvaltıların vazgeçilmezi olan kayısı reçeli tarifi ve püf noktaları araştırılıyor. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı geleneksel kayısı reçeli nasıl yapılır? Ezmeden lokum gibi kayısı reçeli yapmanın püf noktaları ve malzemeleri…
Geleneksel kayısı reçeli nasıl yapılır? Mis kokusu ile kahvaltıların vazgeçilmezi olan kayısı reçeli tarifi ve püf noktaları araştırılıyor. Tam mevsiminde hazırlanan ve mis gibi kokan kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi kayısı reçeli tarifi ve malzeme listesi…
Geleneksel kayısı reçeli tarifi malzemeleri2 kilo kayısı2 kilogram toz şeker1/4 limon2 su bardağı kadar suBekletmek için:
1 yemek kaşığı karbonatSuGeleneksel kayısı reçeli yapılışıGeleneksel kayısı reçeli nasıl yapılır diyorsanız öncelikli olarak kayısıları çekirdeklerinden ayırın. Bu işlem için küçük bir çay kaşığı kullanabilirsiniz. Çekirdekleri alınan kayısıları karbonatlı suya atın ve bu şekilde 4- 5 saat kadar bekletin. Sonra suyunu süzerek tekrar yıkayın. Derin ve geniş bir tencereye alın. Şeker, su ve limonu içine ekleyerek ocağa koyun. Biraz ısındıktan sonra şeker eriyince kayısıları içerisine atın. Sadece bir taşım kaynatın ve ocağı kapatıp 7 -8 saat bu şekilde bekletin. Daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kayısı reçeli kaynarken üzerine toplanan köpükleri kolayca toplayın. Ortalama 40 dakika daha pişirin. Kayısı reçelinin olup olmadığını kontrol edin ve piştiğinden emin olunca altını kapatın.
Reçelinizi uzun süre bekletmek ve saklamak istiyorsanız reçeli sıcak hâldeyken kuru ve temiz bir kavanoza doldurun. Pişen kayısı reçelini sıcak haliyle cam kavanozlara koyarak kapağı sıkıca kapatın. Sıcaklığı geçince serin ve karanlık bir yere alın. Afiyet olsun…

Read More