Güncel, www.gidahatti.com

Gıda biyoteknolojisindeki gelişmeler, BIOEXPO’da konuşulacak!

İstanbul Lütfi Kırdar’da 19-21 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan BIOEXPO 2022 Yaşam Fuarı; Biyoteknoloji, İlaç endüstrisi, Laboratuvar ve Temizoda Teknolojileri konularında uzman isimleri buluşturacak.
Gıda Biyoteknolojisi Sempozyumu gerçekleştirilecekAkdeniz Tanıtım tarafından organize edilen BIOEXPO 2022 Fuarı kapsamında, fuar konularına ilişkin sempozyumlar da düzenlenecek.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TÜSEB) ve TÜBİTAK’ın katkıları, Marmara Üniversitesi’nin bilimsel işbirliği ile Global’den Türkiye’ye API Teknolojileri ve Gelişim Süreçleri Sempozyumu’nun yanı sıra;
Destekleyicileri arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (MAM) de olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bilimsel işbirliği ile Gıda Biyoteknolojisinde İnovasyon Sempozyumu, 19 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Sürdürülebilir ve İzlenebilir Gıda & TarımGTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın açılış konuşmasının ardından “Sürdürülebilir ve İzlenebilir Gıda & Tarım” başlıklı 1. Oturum Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yekta Göksungur ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Prof. Dr. Ömer Şimşek’in moderatörlüğünde yapılacak.
Anadolu Efes Sürdürülebilirlik Müdürü Neriman Kalyoncuoğlu’nun sürdürülebilirlik yaklaşımlarını anlatacağı oturumda, Akdeniz Üniversitesi’nden Altınay Perendeci “Çevre biyoteknolojilerinde döngüsel ekonomi ve madde akım yönetimine teknik bakış”, Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu “Gıda sistemlerinde sürdürülebilirliğin ötesi” başlıklı sunumlarını yapacaklar.
Oturumda, sürdürülebilirlik açısından gıda sanayinde ortaya çıkan atıkların hem karbon emisyonuna katkısının azaltılması, hem de bu atıkların ekonomik faydaya dönüştürülmesi konusunda endüstri ve akademi ortaklığında yapılan çalışmalar konusunda özel sektör ve sanayi bazında yapılacak sunumların, gelecekte bu alanda yapılacak çalışmalara ışık tutması hedefleniyor.
Biyoteknoloji Endüstrisinde Yenilikçi TeknolojilerÖğleden sonra Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Taner Baysal ve YTÜ’den Prof. Dr. Ömer Şimşek’in moderatörlüğünde yapılacak “Biyoteknoloji Endüstrisinde Yenilikçi Teknolojiler” başlıklı 2. Oturumda, doğal yapıların ötesinde mevcut bilgi ile teknolojik uygulamalar ve gelişen yeni teknolojiler ele alınacak.
Oturumda Işık Tarım’dan Hande Çil “Yenilikçi teknolojilerin günümüz gıda sanayi problemlerine çözüm olma potansiyeli”, Türker Teknik’ten Mehmet Polat “Yenilikçi starter kültürlerle sektörel çözümler”, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsünden Bahar Kutman ise “Sürdürülebilir tarım ve gıda için yeni ürün ve teknolojiler” başlığıyla sunum yapacaklar.
Gıda ve Tarımda Biyoekonomi                   Bahar Kutman’ın moderatörlüğünde yapılacak “Gıda ve Tarımda Biyoekonomi” başlıklı oturumda, biyolojik kaynakların ve süreçlerin yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlarla iyileştirilerek tarım ve gıda sistemlerini daha etkin hale getirmeyi hedefleyen biyoekonomi alanındaki yenilikler ve gelişmeler tartışılacak.
Oturumda SANKO Üniversitesi’nden Eyüp İlker Saygılı “Biyoteknolojide Fırsat Alanı: Biyoekonomi”, Biyoekonomi Kooperatifi’nden Erdinç İkizoğlu “Ülkemizde Biyoekonomi”, Sigma Mühendislik’ten Umut Çiftçi “Bitkisel Bazlı Proteinlerde Konseptten Endüstriyel Tesis Kurulumuna Tasarım Süreci”ni anlatacaklar.
Fonksiyonel ve Yenilikçi GıdalarModeratörlüğünü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Şebnem Harsa ile GTÜ’den Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu’nun yapacağı “Fonksiyonel ve Yenilikçi Gıdalar” başlıklı 4. Oturumda, Cargill Gıda’dan Dr. Süreyya Mert Selimoğlu “Sürdürülebilir gıda arzı için fermantasyon teknolojileri ve alternatif proteinler”, Tübitak Gıda İnovasyon Merkezi’nden Halil Koçer “Starter kültürler ve üretim yöntemleri”, Türkiye Gıda İşleme Platformundan (TÜGİP) Aytunga Kibar “Türkiye Gıda İnovasyon Platformu ve Sağladığı Fırsatlar”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sercan Karav “Multiomik Yaklaşımlarla Mikrobiyota Temelli Yeni Fonksiyonel Gıda Tasarımları” sunumlarını yapacaklar.
Kişilerin sağlıklı yaşam yaklaşımı ile doğru orantılı olarak fonksiyonel gıda tasarımlarında da etkin hale gelen biyoteknolojinin yeni gelişmeler ışığında ele alınacağı oturumda, biyoproseslerin gıda bilim ve teknolojisi kapsamındaki kullanım olanakları ve etkileri üzerine paylaşımlar gerçekleştirilecek.
Gıda Biyoteknolojisinde İnovasyon AtölyeleriBIOEXPO 2022’de ayrıca alanında uzman isimler tarafından Gıda Biyoteknolojisinde İnovasyon Atölyeleri de düzenlenecek.
20 Ekim’de Gıda Biyoteknolojisinde Ticarileşme ve Biyogirişimcilik; Fermantasyon Teknolojileri; SUPEREX – Superkritik CO2 Ekstraksiyon Teknolojisi ve Uygulamaları;
21 Ekim’de Microfluidizer teknolojileri ve uygulama alanları; Gıda patojenlerinin sahada moleküler hızlı tanısı-LAMP; Gıda Biyoteknolojisi alanında Ar-Ge çalışmalarında Yapay Zeka Teknolojileri Kullanımı; Topraksız Dikey Tarımın Ticari Uygulamaları; Ev Tipi Topraksız Tarım Üniteleri ve Akıllı Bahçeler,
Başlıklı atölyeler gerçekleştirilecek.

Read More