Besleyici bir diyet, bir kişinin genel sağlığında önemli bir rol oynar, vücudun etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve bazı hastalık riskini azaltır.
Çoğu insan sağlıklı bir diyetin bol miktarda meyve, sebze, kepekli tahıllar, yağsız protein ve sağlıklı yağlar içermesi gerektiğinin farkındadır. Bununla birlikte, belirli meyvelerin hamilelik sırasında özellikle faydalı olduğunu fark etmeyebilirler.
Bu yazıda hamilelikte meyve yemenin neden önemli olduğunu açıklıyoruz. Ayrıca, bu süre zarfında hangi meyveleri yemenin daha iyi olduğunu belirteceğiz.
Doğru besinler fetüsün gerektiği gibi gelişmesine ve büyümesine yardımcı olabileceğinden, sağlıklı, çeşitli bir diyet yemek hamilelik sırasında özellikle önemli.
Büyüyen bebeği desteklemeye ek olarak, artan vitamin ve mineral alımı, hamile bir kadının kendi vücudunu mümkün olan en iyi durumda tutmasına yardımcı olabilir.
Hamilelik sırasında bol miktarda taze meyve yemek, hem kadının hem de bebeğin sağlıklı kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Taze meyve çok sayıda temel vitamin ve besin içerir ve aynı zamanda iyi bir lif kaynağı.
KayısıA,C,E vitaminleri başta olmak üzere kalsiyum, demir, beta karoten, fosfor içerir. Tüm bu besinler bebeğin gelişimine ve büyümesine yardımcı olur. Demir kansızlığı önleyebilir ve kalsiyum kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.
PortakalPortakallar, bir insanı sağlıklı tutmak için harika tercihlerden biri. C vitamini, hücre hasarını önlemeye ve demir emilimine yardımcı olabilir.
Folat, bebekte beyin ve omurilik anormalliklerine neden olabilen nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir.
MangoMango , A ve C vitaminleri açısından zengin. Bir fincan kıyılmış mango, bir kişi için önerilen günlük C vitamininin yüzde 100’ünü ve A vitamininin üçte birinden fazlasını sağlar.
ArmutHamilelik diyetinde bol miktarda lif almak, yaygın bir hamilelik belirtisi olan kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Potasyum hem kadın hem de bebek için kalp sağlığına fayda sağlayabilir. Aynı zamanda hücre yenilenmesini de uyarır.