İftar menüsünün en hafif ve lezzetli yemeği et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli veya sebzesiz en yumuşak et haşlama hazırlamak için gerekli malzemeler ve püf noktaları neler? İşte malzemeleri ve yemeğin hazırlanışı…
İftar menüsünün en hafif ve lezzetli yemeği et haşlama nasıl yapılır diyorsanız sizler için ilk iftar akşamına özel sebzeli et haşlama tarifini hazırladık. Oldukça lezzetli ve faydalı bir tarif olan et haşlama sebzeli olarak da hazırlanabilir. Etin suyunun lezzeti ve aroması sizi mest edecek. Çorba olarak da tüketebileceğiniz enfes bir lezzet olarak bu tarifi sizlere sunuyoruz. İşte et haşlama için gerekli malzemeler…
Et haşlama malzemeleri600 gram kemiksiz kuzu eti5 diş sarımsak2 adet havuç5 adet orta boy patates1 adet limon suyu1 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı silme karabiberÇeyrek demet kıyılmış maydanozEt haşlama tarifi yapılışıEt haşlama tarifi için öncelikli olarak etin yumuşacık olmasını sağlamalısınız. Kimsenin reddedemeyeceği bir tarif olan et haşlama için öncelikli olarak etleri yıkayıp bir saat kadar soğuk suda bekletin. Küp küp doğramış olduğunuz soğanları ve sarımsakları tereyağında kavurun suda beklemiş olan etleri ve malzemeleri yüksek ateşte kontrollü bir şekilde 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra doğramış olduğunuz havuçları ve patatesleri, defne yaprağını, baharatları tencereye ilave edin. 5-6 bardak sıcak su ekleyip etlerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde suyu kontrollü ekleyin. Düdüklü tencerenizi pişirme ayarına getirin ve düdüklünüzü pişirme süresi sonlandığında kapağını açın. İlk sıcaklığı geçince tencereye sıktığınız limon suyunu ilave ederek 3-4 taşım kaynatmaya devam edin. Et haşlamayı servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz yapraklarının serpiştirin.
İftar menüsünün en hafif ve lezzetli yemeği et haşlama nasıl yapılır? Sebzeli et haşlama tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…
