3 adımda kurbanlık sorgulaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Bu kapsamda, Bakanlığın geliştirdiği “Tarım Cebimde” uygulaması, vatandaşların satın almak istedikleri kurbanlıkların aşılarını ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulayabilmelerine imkân sağlıyor.
3 adımda kurbanlık sorgulamaSöz konusu uygulama ile 3 adımda kurbanlık sorgulaması şu aşamalarla yapılabilecek:
Öncelikle mobil uygulama mağazalarından “Tarım Cebimde” mobil uygulaması cep telefonuna indirilir.
Herkese açık “Hayvansal Üretim” ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsü seçilir.
Gelen menüde büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapıldıktan sonra satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek “Sorgula” butonuna tıklanır.
Gelen sonuçlarda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgiler görülebilir.
? Kurbanınızı almadan önce Tarım Cebimde uygulamamızı ziyaret etmeyi unutmayın. Uygulama içerisindeki?Hayvansal Üretim ?Küpe Sorgulama kısmından kurbanlığınızın;? Sağlık durumu? Irkı? Aşıları ve diğer tüm bilgilerini kolayca öğrenebilirsiniz.? Tarım Cebimde’yi… pic.twitter.com/ykrNu3A8ol
— İbrahim Yumaklı (@ibrahimyumakli) May 22, 2024

Tarım Bakanı Yumaklı’dan uyarıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, vatandaşlara kurbanlık hayvan alırken kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundu.
Bakanlığın Kurban Bayramı için çalışmalarına hız verdiğini ve bayramın son gününe kadar hassasiyetle çalışacaklarını belirten Yumaklı, “Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada olacak. Ancak bizim ekiplerimizin olmadığı noktada Tarım Cebimde uygulaması ile vatandaşlarımız satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor” dedi.
Yumaklı, vatandaşlara kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat etmeleri ve uygunsuzluk gördüklerinde de yetkililere bildirmeleri ricasında da bulundu.

Read More

  • Related Posts

    Çiftçiden zayiat kesintisine son

    Ticaret Bakanlığı, çiftçilerin özellikle sebze-meyve alımında ödeme sürelerine uyulmaması ve haksız kesintiler yapılması şikayetleri üzerine harekete geçti. Artık zayi ürün için kesinti yapılmayacak, ödeme yapma süresi 30 günü geçmeyecek

    devamı...
    Amasya'da çiçek açan kiraz ağaçları bahçeleri beyaza bürüdü

    Amasya’da kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla bahçeler beyaza büründü. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Arslan, kiraz bahçelerini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı ve üreticilerin ihracat konusunda iyi durumda olduğunu belirtti.…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon