YKS 2022 ek tercih taban puanları ve ek tercih boş kontenjanları belli oldu mu? İşte Üniversite taban puanları

YKS tercih sonuçları bugün açıklandı. Ek tercihler ise üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra ÖSYM tarafından açıklanacak olan üniversite taban puanlarına göre yapılacak. Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.
ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?Üniversite taban puanları ve boş kontenjanları yayımlanacak olan ek tercih kılavuzunun ardından netlik kazanacak. YKS 2022 tercih kılavuzu ile birinci yerleştirme taban puanları belli olmuştu. Aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU YKS tercih sonuçları ilan edildikten sonra üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.
Kayıt sürecinin ardından da boş kalan kontenjanlar duyurulacak ve ek yerleştirme süreci de başlayacak. Bununla ilgili olarak ÖSYM boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu yayınlayacak.
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünü taşıyacak. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Read More

  • Related Posts

    Çiftçiden zayiat kesintisine son

    Ticaret Bakanlığı, çiftçilerin özellikle sebze-meyve alımında ödeme sürelerine uyulmaması ve haksız kesintiler yapılması şikayetleri üzerine harekete geçti. Artık zayi ürün için kesinti yapılmayacak, ödeme yapma süresi 30 günü geçmeyecek

    devamı...
    Amasya'da çiçek açan kiraz ağaçları bahçeleri beyaza bürüdü

    Amasya’da kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla bahçeler beyaza büründü. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Arslan, kiraz bahçelerini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı ve üreticilerin ihracat konusunda iyi durumda olduğunu belirtti.…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon