Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, buğday fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini belirterek, en ucuz gıda ürünü olarak bilinen ekmek ve makarnanın bu özelliğini kaybetmek üzere olduğunu söyledi. Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına da yansıyacağını kaydeden Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbar ise ekmeğe yüzde 16 civarında zam yapmayı düşündüklerini kaydetti.
Dünya buğday stoklarının son 30 yılın en düşük seviyesine geldiğini anlatan Yorulmaz, “Şu anda 110 milyon ton civarında stok var. Bundan 5 yıl önce bu stok 195 milyon tonlara dayanıyordu. Dünyada ortalama 600-610 milyon ton tüketim söz konusu. Buğdaya duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor” diye konuştu.
Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek ve makarna fiyatlarına yansıyacağınıanlatan Yorulmaz, “En ucuz gıda olarak görülen ekmek ve makarna artık bu özelliğini kaybetmek üzere. Bu bir zincir, halkası gübreden başlar mazotla devam eder, sonra buğdaya geçer. Oradan una, oradan da ekmeğe geçer. Girdi fiyatları arttıkça zamda olması normaldir” dedi. Haberin kaynağı: |ahref|http://www.referansgazetesi.com||a||
Son Yazılar
Most Used Categories
- Güncel (14.856)
- www.gidahatti.com (1.518)
- www.tarimpusulasi.com (105)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (456)
- Manşet (122)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)