Türkiye organik tarımı sevdi. Bakanlık tarafından verilen destekler artınca son 8 yılda organik üretim yapılan alan 57 bin hektardan 383 bin hektara kadar çıktı.#xa0
Türkiye, organik tarımda son yıllarda büyük ilerleme kaydetti. Kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olan organik tarıma ilişkin son verilere göre üretim alanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği destekler sayesinde 57 bin hektardan 383 bin hektara çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verilerine göre, 2010 yılında 42 bin 97 üretici tarafından 510 bin 33 hektar alanda organik tarım üretimi yapıldı. Bu alanın 126 bin 251 hektarlık bölümü doğadan toplama, geri kalan 383 bin 782 hektar alanda ise yetiştiricilik şeklinde organik tarım gerçekleştirildi. Türkiye’de organik tarım yapılan alan, toplam tarımsal alan içerisinde 2010 yılı verilerine göre yüzde 1.58 seviyelerinde bir paya sahip bulunuyor. Dünyada ve özellikle Avrupa’da yaygınlaşan organik ürün tüketimindeki artıştan dolayı Türkiye bu alanda iyi bir pazar payı elde etme fırsatı buluyor. Bakanlığın verilerine göre 2002 yılında 150 olan ürün sayısı geçtiğimiz yıl 216’ya yükseldi. Organik tarımla uğraşan çiftçi sayısı 2002 yılında 12 bin 428 iken 2010’da 42 bin 97 oldu. Yetiştiricilik yapılan alan yine 2002 yılında 57 bin 365 hektar iken geçtiğimiz yıl 383 bin 782 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 15 milyon 879 bin dolarlık organik tarım ihracatı gerçekleşti.
Haberin kaynağı: |ahref|http://www.stargazete.com/ekonomi/destekler-artti-turkiye-organik-tarima-yoneldi-haber-365723.htm||a||