Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2011 yılında meydana gelen afetler sonucu zarar gören sigortalı çiftçiye kasım sonu itibariyle çiftçiye 195 milyon lira tazminat ödedi.
Antalya’da 2011 yılında doğal riskler sonucunda bitkisel ürünleri, süt ve besi sığırları ve küçükbaş hayvanları hasar gören üreticilerden 16’sına sembolik hasar çeklerinin sunulması dolayısıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, törende yaptığı konuşmada, 2005’te kurulan TARSİM’in, 2006’da 12 bin olan poliçe sayısının 2007’de 218 bine ulaştığını bildirdi. Bugün poliçe sayısının yüzde 56 artışla 580 bini aştığını kaydeden Bülent Bora, Bu kadar artışı biz de beklemiyorduk. Hasar ödedikçe, sistemin çiftçiler tarafından tanınması ve anlaşılması, artışın önemli nedenlerinden biri dedi. Haberin kaynağı: |ahref|http://www.sondakika.com/haber-sigortali-ciftci-tarsim-den-200-milyon-liraya-3175177/||a||





