FAO’dan dikkat çeken yağ öngörüsü

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.

Read More

  • Related Posts

    Gül Yağı Atıkları Ekonomiye Kazandırılıyor
    • adminadmin
    • Ağustos 23, 2025

    Balıkesir’in Edremit ilçesinde gül yağı üretimi sonrası ortaya çıkan atıklar, yapılan AR-GE çalışmalarıyla faydalı hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor. 100 ton gül atığı, kolon kanseri tedavisi ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere…

    devamı...
    Reyhan Şerbeti Yaz Aylarının Şifa Kaynağı
    • adminadmin
    • Ağustos 23, 2025

    Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, reyhan şerbetinin hem serinletici hem de sağlık yararlarıyla yaz aylarında ön plana çıktığını belirtti. Sindirim sistemine faydaları ve…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon