BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde gül yağı üretimi sonrası ortaya çıkan atıklar, yapılan AR-GE çalışmalarıyla faydalı hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor. 100 ton gül atığı, kolon kanseri tedavisi ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere…
Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, reyhan şerbetinin hem serinletici hem de sağlık yararlarıyla yaz aylarında ön plana çıktığını belirtti. Sindirim sistemine faydaları ve…

