Hibiskus çayının faydaları ve zararları nelerdir?

Dünyanın birçok bölgesinde yetişen ve insan sağlığına son derece faydaları ile bilinen hibiskus çayının faydaları ve zararları oldukça merak konusu oldu. İşte Hibiskus çayı ile ilgili tüm bilgiler.
HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?Hibiskus, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidandır. Toksinlerin arınmasına yardımcı olarak kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olmaktadır. Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak kalp krizi riskini azaltır. İçerdiği zengin vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerini kısmen karşılar.Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini hastalıklara karşı yükseltmektedir. Bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemi problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucudur. Hazımsızlık, şişkinlik, gaz sıkışması gibi problemlerin çözülmesini sağlamaktadır. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olduğundan dolayı daha metabolizması yavaş çalışan kişilerin metabolizmasını hızlandırır ve böylece daha çabuk kilo vermeye yardımcı olur. Vücutta bulunan serbest radikallerin yok edilmesinde etkili olmaktadır. Romatizma yaşayan kişilerin ağrılarının kesilmesine yardımcı olur. Adet sancılarının hafiflemesine yardımcı olur.Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Sağlıksız beslenmeden kaynaklı böbrek ve karaciğerde biriken toksinleri 70 gün düzenli tüketme ile temizler.Akciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Sağlıksız beslenmeden kaynaklı olarak iç organların yağlanmasını engeller ve organların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Sindirim ve hazımsızlık sorunlarına yardımcı olduğundan dolayı mide kanserine karşı koruyucudur. Kan şekerini dengeler.  Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar.HİBİSKUS ÇAYININ ZARARLARI NELERDİR? İnsan vücudunun daha sağlıklı ve zinde kalmasına yardımcı olan hibiskusun, bazı kimselerce tüketilmesi önerilmemektedir. Bunun haricinde yararlı olduğu için çok fazla tüketilmesinden dolayı ters etki göstererek vücuda zarar verebilir. Özellikle hamile ve emziren annelerin, kalp ve tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan kişilerin doktor tavsiyesi olmadan tüketilmesi sakıncalı olabilir. Hibiskus çayını tüketen kişiler günlük en fazla 1 bardak tüketmelidir.
HİBİSKUS NASIL KULLANILIR?Hibiskus bitkisi taze olarak ve çay halinde tüketilmelidir. Hibiskus bitkisinin taze hali yemeklerde ve salatalarda kullanılabilir. 
HİBİSKUS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?1 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus, 1 bardak kaynamış suya eklenir ve 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz. 
HİBİSKUS ÇAYININ FİYATI KAÇ TL?Hibiskus çayının 500 gr fiyatı 35 tl’dir. Aktarlardan ve marketlerden daha küçük paketler halinde temin edebilirsiniz.
HİBİSKUS ÇAYININ BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?Kalori (Kcal): 37 gToplam yağ: 0,8 gDoymuş yağ: 0,3 grÇoklu doymamış yağ: 0 gTekli doymamış yağ: 0,1 gKolesterol: 0 mg Sodyum: 3 mg Potasyum: 9 mgKarbonhidrat: 7 g Diyet lifi: 0,3 gŞeker: 6 gProtein: 0,4 g A vitamini: 296C vitamini: 18,4 gKalsiyum: 1 mg Demir: 8,6 g Magnezyum 1 mg

Read More

  • Related Posts

    Gül Yağı Atıkları Ekonomiye Kazandırılıyor
    • adminadmin
    • Ağustos 23, 2025

    Balıkesir’in Edremit ilçesinde gül yağı üretimi sonrası ortaya çıkan atıklar, yapılan AR-GE çalışmalarıyla faydalı hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor. 100 ton gül atığı, kolon kanseri tedavisi ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere…

    devamı...
    Reyhan Şerbeti Yaz Aylarının Şifa Kaynağı
    • adminadmin
    • Ağustos 23, 2025

    Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, reyhan şerbetinin hem serinletici hem de sağlık yararlarıyla yaz aylarında ön plana çıktığını belirtti. Sindirim sistemine faydaları ve…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon