Güncel, www.gidahatti.com

İBB kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

2022-2023 eğitim- öğretim yılının başlamasına çok az kala maddi açıdan zorluk yaşayan aileler kırtasiye malzemeleri için yardım araştırmalarına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maddi durumu kötü olan öğrencilere kırtasiye yardımı projesi uygulamaya başlıyor. Peki, İBB kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.
İBB KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?İBB her yıl öğrencilere kırtasiye desteğinde bulunuyor. İBB’nin yardımlarıyla birlikte geliri düşük olan ailelerin kırtasiye giderleri oldukça az oluyor. Maddi zorluk yaşayan aileler, bütçelerine uygun kırtasiye malzemelerini bulmak için birçok araştırma yapıyor. 
Kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının geçtiğimiz seneye kıyasla iki kat daha fazla olması vatandaşları düşündürdü. Her yıl olduğu gibi İBB, bu yılda vatandaşların ceplerini rahatlatmak için kırtasiye yardımında bulunuyor.
İBB’nin kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru yapabilmesi için 5 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Maddi açıdan zorluk yaşayan öğrenciler başvuru yapmak için hazırlanıyor. İBB’nin başlattığı ‘Sen Oku Diye’ projesi 13 Eylül Salı günü başlayacak.
İBB Kırtasiye yardımı başvurusunu internet üzerinden online yapmak isteyenler için https://senokudiye.ibb.istanbul/Login.aspx tıklayarak başvuru yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan sayfada başvuru yapacak olan öğrencinin T.C. kimlik numarası adı ve soyadını girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sen Oku Diye’ adlı projesi için başvuru yapan ve başvuru koşullarına uygun olan öğrencilerin, 2022-2023 yeni eğitim yılında bir seferlik olmak üzere her bir öğrenciye 300 TL yardım yapılacaktır.
Başvuru yapacak olan öğrenciler için bazı şartlar aranıyor. Bu şartların en başında, kırtasiye yardımı almak isteyen öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. aranılan diğer şartlar ise aşağıdaki şekilde;
Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet ediyor olması gerekiyor.Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması gerekiyor.Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması.Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi gerekiyor.Devlet okulu veya vakıf/özel okullarda %100 burslu okuyor olması gerekiyor.

Read More