Güncel, www.gidahatti.com

Ihlamurun faydaları ve zararları nelerdir?

Sayısız faydaları olan ve özellikle kış aylarında tüketilen ıhlamur oldukça seviliyor. İşte Ihlamurun bütün faydaları.
IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?işte ıhlamurun faydaları;
ıhlamur doğal bir sakinleştiricidir. Stresli dönemlerde tüketilen ıhlamur çayı, vücudunuzun ve zihninizin rahatlamasına yardımcı olur.Cildinizde stresten oluşan akne, sedef gibi cilt hastalıklarına ıhlamur bunların tedavisini destekliyor.Gribal enfeksiyonlarda boğaz akıntısının yumuşamasına yardımcı olur. ıhlamur bal ile birlikte tüketildiği zaman boğazda oluşan batma ve tıkanma gibi sorunların hafiflemesine yardım eder.Ihlamur öksürüğün hafiflemesine yardımcı olur.Ayrıca ıhlamurun hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi şikayetlere de iyi geldiğini bilinmektedir.Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.Ihlamur çayına limon sıkılıp tüketildiği zaman bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.Ihlamur aynı zamanda strese bağlık uykusuzluk probleminin giderilmesine de yardımcı olur.Toksinlerden arınmak ve özellikle şişkinlik gibi şikayetlerden kurtulmak için ıhlamur çayı tüketebilirsiniz. Ihlamur çayı ödem atmaya yardım edeceği için daha fazla idrara çıkmanıza ve dolayısıyla da rahatlamanıza yardım eder.Aynı zamanda ıhlamuru cilt bakımında da kullanabilirsiniz. Ihlamur, cilt yüzeyinde oluşan leke ve kırışıkların tedavisinde de olumlu etki göstermektedir.Demleyip soğumaya bıraktığınız ıhlamur çayını bir pamuk yardımıyla masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.IHLAMURUN ZARARLARI NELERDİR?Düşük tansiyon problemi olan hastaların bu tür bitki çaylarını mümkün olduğunca az tüketmesi gerekiyor. çünkü çok nadir olsa da bazen ıhlamurun bu bünyelerde alerjik reaksiyonlar meydana getirebilir. Eğer doğru ölçüde ve doğru sıklıkta tüketilirse bir zararı olmaz.
IHLAMUR ÇAYI NASIL HAZILANIR?Ihlamur çayını hazırlamak oldukça pratik ve kolaydır. Çünkü bir miktar ıhlamurun üzerine dökeceğiniz kaynar su ile ıhlamur demleyebilirsiniz. 10-15 dakika beklendiğinde ıhlamur çayı hazırlanmış olur.

Read More