MICHELIN Rehberi’nin 38. Destinasyonu olarak MICHELİN Rehberi İstanbul 2023’ün ilk seçkisinde, 53 restoran yer aldı.
Seçkide yer alan restoranlardan 10’u Bib Gourmand ile 4 restoran ise Bir MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirildi. Neolokal, sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı Kırmızı Yıldızına bir de MICHELIN Yeşil Yıldız ekledi. Şef Fatih Tutak, sıra dışı mutfağı için İki MICHELIN Yıldızı ile Rehber’de görücüye çıktı.
MICHELIN Rehberi İstanbul’un ilk restoran seçkisinin lansmanında konuşan MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Toplamda 5 adet Yıldızlı işletme de dahil olmak üzere 53 restoran ile seçimimiz, kimliği ve gelenekleriyle gurur duyan, aynı zamanda dünyaya da açık olan bu yetenekli mutfağın çeşitliliğine ışık tutuyor. İstanbul her zaman önemli bir kültürel ve turistik destinasyon olmuştur. MICHELIN Rehberi ile hem yerel hem de uluslararası gurmelere bu şehrin aynı zamanda önemli bir gastronomi destinasyonu olduğunu göstermeyi umuyoruz” dedi.TURK Fatih Tutak, iki MICHELIN Yıldızıyla ödüllendirildiAvrupa Yakası’nda Şişli Bomonti semtinde yer alan TURK Fatih Tutak, tipik Türk lezzetlerini tatmak isteyen gurmeler için şef Fatih Tutak’ın ustalıkla yeniden yorumladığı modern ve sofistike bir seçim sunuyor. Uluslararası kariyerinde dünya mutfağından seçkin isimlerle çalışan gastronomi dünyasının övgüyle bahsettiği Tutak, 2019 yılında Türkiye’ye döndü ve fine-dining restoranını açtı.
O yıldan bu yana uluslararası başarısı devam eden Şefin imzası olan leziz, asidik ve tütsülenmiş notalar içeren mutfak oldukça samimi, titiz ve daha da önemlisi şefin bölgesine ve köklerine olan düşkünlüğünü ifade ediyor. Annesine ithafen hazırladığı meşhur mantı, tıpkı açık mutfakta yapılan tatlı servisi gibi ikonik hale gelmiş durumda. TURK’ün layık görüldüğü ödülle ilgili duygularını paylaşan Fatih Tutak, şunları söyledi:
“MICHELIN REHBERİ İstanbul’un ilk sayısında 2 yıldız kazanmış olmak büyük gurur. TURK’ün bir süre ara verdikten sonra yeniden başarıyla açılması, takımın pandemide nasıl bir dayanışma gösterdiğinin bir kanıtı. Buradan hepsiyle tek tek gurur duyduğum bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekibim ve ben, bizi fazlasıyla teşvik eden bunun gibi başarılarla birlikte bu yolda ilerlemeye ve sınırlarımızı zorlamaya devam edeceğiz.”4 Restoran Bir MICHELIN Yıldızı sahibi olduİstanbul mutfak çeşitliliğinin mükemmelliğini yansıtan, aynı zamanda da yerel ürün ve lezzetlere olan bağlılığını koparmayan 4 restoran, Bir MICHELIN yıldızı ile ödüllendirildi.
Yeniköy’de bulunan Araka’nın menüsünde mevsim sebzeleri ve şifalı otlara ağırlık veren şef Zeynep Pınar Taşdemir, son derece kişisel ve cesur bir mutfak yaratmış durumda.
Beyoğlu Pera’daki Mikla, Anadolu geleneklerini yenilikçi bir dokunuşla ele alıyor.
Salt Galata’da bulunan Neolokal, tipik bir Anadolu repertuarına da hizmet ediyor.
Beyoğlu Tomtom’daki Nicole, geleneksel Türk tariflerinin Orta Doğu baharatlarıyla buluştuğu incelikli bir mutfak sunuyor.
Sürdürülebilirlik girişimleri MICHELIN Yeşil Yıldız ile ödüllendirildiDaha sürdürülebilir bir gastronomi anlayışına sahip restoranları seçimlerinde vurgulamayı amaçlayan MICHELIN Rehberi, 2020 yılında yeni bir ödül açıkladı: MICHELIN Yeşil Yıldız.
Neolokal, çevre dostu ve etik yaklaşımları sayesinde bu prestijli ödüle layık görüldü. Bu restoranda özenle seçilen üreticilerin yanı sıra şef Maksut Aşkar ve ekibi, bazıları kaybolma tehlikesi altında olan Türk mutfak mirasını korumaya ve tanıtmaya oldukça kararlı.
10 restaurant Bib Gourmand ödülüne layık görüldüMICHELIN Rehberi kullanıcıları arasında özellikle popüler bir ayrım olan Bib Gourmand, makul fiyatlarla harika yemekler sunan restoranları öne çıkarıyor. İstanbul’da toplamda 10 mekan, sundukları mükemmel fiyat-performans dengesi açısından ödüllendirildi.
Mısır Çarşısı’nın hemen yukarısında bulunan Pandeli, Karaköy Lokantası, Alaf, Şef Volkan Türe tarafından işletilen Aheste, Karaköy’deki Tershane, Giritli, Küçükyalı semtinde bulunan Calipso, Çukurcuma semtinin kalbinde yer alan Cuma, SADE Beş Denizler Mutfağı, Aman da Bravo Bib Gourmand olarak seçildi.
MICHELIN Genç Şef ve Servis ÖdülleriMICHELIN Rehberi müfettişleri tarafından verilen MICHELIN Genç Şef ve Servis Ödülleri, profesyonelleri uzmanlıkları ve yetenekleriyle ödüllendiriyor.
MICHELIN Genç Şef ödülünü Mürver Restoran’dan Mevlüt Özkaya kazandı. 33 yaşındaki genç şef, iki yıldır bu prestijli restoranda mutfağı ve özellikle özverili bir mutfak ekibini şevkle yönetiyor.
Mastercard tarafından sunulan MICHELIN Servis Ödülü, Sunset Grill & Bar ekibinin oldu.
Mutfak Çeşitliliği ve EgzotizmMICHELIN Rehberi İstanbul 2023’teki restoran seçimini oluşturan 53 adresten birçoğu yerel mutfak çeşitliliğini ve açık fikirliliğini yansıtıyor.
Zuma, Nobu ve İnari Omakase Kuruçeşme, Japon lezzetlerini sergiliyor. Zuma leziz tempurası, robata ızgarasında pişirilen balıkları ve harika suşisiyle beğeni toplarken, Nobu Güney Amerika esintileriyle zenginleştirilmiş modern Japon mutfağı sunuyor. İnari Omakase Kuruçeşme ise kreasyonlarına Kaliforniya notaları katıyor.
Çok Çok Thai’de Tayland lezzetleri taze ve otantik bir şekilde kutlanıyor. Daha fazla Asya lezzeti arayan gurmeler Banyan’ı, İtalyan mutfağına hayranlık duyanlar Glens’i ya da harika Rus esintili lezzetlerden tatmak isteyenler ise 1924 İstanbul’u tercih etmeli.
Spago, St. Régis Brasserie ve Azur ise dünya mutfaklarını kutlayan menüler sunuyor.
MICHELIN Rehberi İstanbul 2023’e genel bakışToplamda 53 restoran seçime girdi:
• İki MICHELIN Yıldızlı 1 restoran;
• Bir MICHELIN Yıldızlı 4 restoran;
• MICHELIN Yeşil Yıldızlı 1 restoran;
• 10 adet Bib Gourmand restoran;
• 38 adet tavsiye edilen restoran.
MICHELIN REHBERİThe restaurant selection of The MICHELIN Guide ISTANBUL 2023
TWO MICHELIN STARS
Excellent cooking, worth a detour!
Turk Fatih Tutak
ONE MICHELIN STAR
High quality cooking, worth a stop!
1. Araka
2. Mikla
3. Neolokal
4. Nicole
MICHELIN GREEN STAR
Gastronomy and sustainability
Neolokal
BIB GOURMAND
Good quality, good value cooking: our best value-for-money!
1. Aheste
2. Alaf
3. Aman da Bravo
4. Calipso
5. Cuma
6. Giritli
7. Karaköy Lokantası
8. Pandeli
9. SADE Beş Denizler Mutfağı
10.Tershane
RECOMMENDED RESTAURANTS
1. 1924Istanbul
2. 29
3. Aila
4. AQUA
5. Atölye
6. Azur
7. Balıkçı Kahraman
8. Banyan
9. Beyti
10.Çok Çok Thai
11.Deraliye
12.Eleos Beyoğlu
13.Feriye
14.Glens
15.Inari Omakase Kuruçeşme
16.Khorasani
17.Kiss the frog
18.Koço
19.Kubbeli
20.Kıyı
21.Lokanta 1741
22.Matbah
23.Mürver
24.Nobu
25.OCAK
26.Octo
27.Park Fora
28.Rumelihisari Iskele
29.Şans
30.Seraf
31.Sofyalı 9
32.Spago
33.St. Regis Brasserie
34.Sunset Grill & Bar
35.Tatbak
36.Topaz
37.Tugra
38.Yeni Lokanta
39.Zuma
Son Yazılar
Most Used Categories
- Güncel (14.812)
- www.gidahatti.com (1.509)
- www.tarimpusulasi.com (103)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (430)
- Manşet (118)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)