Güncel, www.gidahatti.com

Kozalak şurubu nedir? Ne işe yarar? Kozalak şurubu nasıl yapılır faydaları nelerdir?

Çam kozalağı alternatif tıpta sıkça kullanılan bir meyvedir. Kozalak şurubu, özellikle akciğer hastalıkları ve akciğere sağlamış olduğu faydalardan dolayı adını oldukça sık duyduğumuz şuruplardan biridir. Çam kozalağı üzerine yapılan araştırmalar, kozalağın sağlık için oldukça faydalı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Kozalağın yapısında bulunan mineral ve vitaminleri en iyi şekilde almak için son günlerde pek çok kişinin dilinde çam kozalağı şurubu dolanmaktadır.
Kozalak şurubu nedir?Kozalak şurubu, çam kozalaklarının kaynatılıp şurup kıvamını almasından elde edilen faydalı bir içecektir. İnsan sağlığı için faydalı olan kozalak şurubu, bitkisel tedavi yöntemleri arasında oldukça popülerdir. Solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi etmekteki en büyük destekçi konumundaki kozalak şurubunu ister evde kendiniz yapabilir isterseniz dışarıdan hazır olarak satın alabilirsiniz. Bazı yörelerde kozalak şurubuna kozalak reçeli adı da verilmektedir. Şurup ile reçel arasındaki ince çizgiyi ayırt etmek için kozalak kaynatılırken sıvı miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Kozalak şurubu daha sıvı bir besindir. Reçel ise bir miktar kıvamlıdır.
Kozalak Şurubu Ne İşe Yarar?Kozalak ve kozalak şurubu ile ilgili bazı temel bilgileri verdikten sonra kozalak şurubu ne işe yarar, sorusunun cevaplamaya geçebiliriz. Kozalak şurubu, yukarıda da belirttiğimiz üzere tarih boyunca, başta Uzak Doğu olmak üzere dünyanın pek çok noktasında farklı milletler ve topluluklar tarafından faydasına başvurulmuş bitkisel bir ürün. Aşağıdaki listede çam kozalak şurubu faydalarından en yaygınlarına göz atabilirsiniz.
Ağız içinde oluşan yaraların tedavisinde destekleyicidir.  Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.Akciğer iltihabı, astım, bronşit gibi hastalıkların etkilerinin hafifletilmesinde destekleyici görev üstlenir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Gargara olarak kullanıldığında diş ve diş etinde olumlu etkileri olduğu söylenir.Boğazda tutunan mikropların temizlenmesine yardımcı olur.Güçlü bir antioksidan olduğu için kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltmada destekleyicidir.Virüs ve bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.Balgam söktürücü olarak da faydalanılır.Saç diplerini besler ve canlandırırken saçın hızlı uzamasında da yardımcıdır.Cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir.Vücut direncini yükseltir.Çam kozalağı şurubu tarifi için malzemeler50 adet yeşil kozalak15 adet top karabiber9 adet karanfil4.5 litre su1.5 su bardağı bal
Kozalak şurubu nasıl yapılır?İlk önce kozalakları şehir dışı ormanlardan toplayalım bir gün limonlu suda ıslatalım bir kaç defa suyu değiştirelim.Daha sonra kozalakları tencereye alalım.Bal hariç diğer malzemeleri de ilave edelim.Ocağa alalım kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde çok kısık ateşte 24 saat kaynatalım.Ben bazen 30 saatte kaynatıyorum .Kaynadıkça vitamini suya daha çok çıkıyor.Ocaktan aldıktan sonra bal ilave edelim .Daha fazla ve az ilave edebilirsiniz damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.Sıcakken kavanozlara dolduralım ve kapatalım vakumlandıktan sonra açınca buzdolabında saklayalım. 

Read More

Generated by Feedzy