İçerisinde son derece zengin besinler barındıran şeftali sevilerek tüketilen meyveler arasında yerini alıyor. İşte merak edilenler.
ŞEFTALİNİN FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR?Şeftali barındırdığı zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde özellikle hamilelik döneminde anne adayının ve bebeğin sağlığına katkıda bulunur. C vitamini içeren yapısı sayesinde anne karnındaki bebeğin kemik ve kas gelişimine yardımcı olur. Mideyi yatıştırarak annenin hazımsızlık problemini çözüme kavuşturur.Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir.Şeftali A ve C vitaminleri sayesinde cildi nemlendirir, yaşlanmanın etkilerini azaltır. Cilt dokularının ve hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar.Şeftali, içerdiği bioflavonoid bileşeni sayesinde kanserli hücre oluşumu önler. Kanser söz konusu olduğunda ise hücreleri koruyarak kanserin yayılmasını engeller.*Şeftali antioksidan özelliği sayesinde vücutta artış gösteren serbest radikallerin birikmesini engeller ve vücuttan atılmasına destek olur.*Şeftali böbreklerin işlevlerini destekler. Lifli yapısı sayesinde bağırsakların çalışmasını teşvik eder. Özellikle kabızlık sorununun giderilmesi amacıyla tüketilebilir.*Şeftali düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık sorununu ortadan kaldırır.ŞEFTALİNİN ZARARLARI NELERDİR?*Şeftalinin içeriğinde yoğun olarak bulunan potasyum, aşırı şeftali tüketimi halinde böbreklerin işleyişine zarar verebilir.
*Yeteri kadar yıkanmadan tüketilen şeftalinin üzerinde bulunması muhtemel pestisit isimli tarım ilacı zehirlenmeye sebep olabilir.
*Dış yüzeyindeki tüyler bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. Öte yandan şeftaliyi tüylü kabuğuyla birlikte tüketen bazı kişilerin de boğazında yanma problemi meydana gelebilir.
Son Yazılar
Most Used Categories
- Güncel (14.812)
- www.gidahatti.com (1.509)
- www.tarimpusulasi.com (103)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (430)
- Manşet (118)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)