Güncel, güncel haberler, www.gidahatti.com

Sağlıklı bir yeni yıl için beslenme önerileri

Yeni yıl demek, yeni kararlar ve hedefler demek. Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak için Sabri Ülker Vakfı önerileri şu şekilde sıralıyor:
Yeni yılda sağlıklı beslenmenizi daha sürdürülebilir hale getirebilirsinizBazı diyet stratejileri etkili olsa da sağlıklı beslenme tabağı, yeni yılda sağlıklı ve dengeli öğünler oluşturmanıza yardımcı olacak, takip etmesi kolay, bilimsel temelli bir rehberdir. Tabağınızın yarısında meyve ve sebzelere yer vermeyi ve kalan yarısında sağlıklı tam tahıllar ve protein ile tamamlamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Yeni yılda, beslenme ihtiyaçlarınızı düşünmenin yanı sıra, nasıl yediğinize de aynı dikkati göstermelisiniz.
·         Yemeğe başlamadan önce dikkatinizi dağıtacak unsurları en aza indirip, yemekten keyif almaya çalışıyor musunuz?
·         Yemeğinize dikkat ediyor, tatları ve dokuları fark ediyor, her lokmanın tadını çıkarıyor, iyi çiğniyor ve açlık hissiniz olmadığında yemeği bırakıyor musunuz?
Bunlar daha dikkatli bir tüketici olmanın sadece birkaç basit yoludur. Besleyici gıdalar tüketmek daha sağlıklı olmanın büyük bir parçası olabilir; ancak denklemin diğer(genellikle gözden kaçan) yarısı, sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek ve daha dikkatli yemek yemektir.
Bu yıl, diyet yapmak yerine yemeğinizin tadını gerçekten çıkararak, her öğünde hem bedeninizi hem de zihninizi beslemeye başlayabilirsiniz.
Yeni yılda fiziksel aktivitenizi artırabilirsinizYeni yıl hedeflerinizin arasında egzersiz yapmaya yer alıyor mu?  Egzersiz yapmak, kişiyi daha dinç hissettirir, fazla kilolardan korur ve vücudu daha dirençli hale getirir. Bu nedenle, yeni yıl hedefleri arasında ne zaman ve hangi egzersizleri yapmak istediğinize dair planlamalar yapabilirsiniz. Her gün 45 dakika yürümek ya da haftada 3 gün yüzmek gibi net bir şekilde ortaya koymak hedefinize başlamanızı kolaylaştırır.
Yeni yılda günde bir porsiyon daha meyve veya sebze tüketebilirsinizBu yıl, aile bireyleriniz ve sevdikleriniz için sağlıklı beslenmeyi öncelik haline getirmeye çalışabilirsiniz. Önerilere göre günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketmek önemli, ancak genellikle bu miktarı karşılamak zordur. Aile bireylerinizin ve sevdiklerinizin beslenme alışkanlıklarına olumlu bir etki yapmak amacıyla, çocuğunuzun beslenme çantasına atıştırmalık olarak günlük bir elma ekleyerek, sabah kahvaltısında bir muz dilimleyerek ve akşam yemeğinde her zaman bir sebzenin menüde yer almasını sağlayarak bu hedefe ulaşmaya yardımcı olabilirsiniz. Küçük adımlarla sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, uzun vadede büyük faydalar sağlayabilir.

Read More