Tütün ve şeker pancarındaki üretim kayıplarının ardından alternatif ürün arayışında olan üreticiler için jojoba umut oldu. Toprak seçiciliği olmayan jojoba bitkisi bu özelliği ile Türkiye`nin bütününde de üretilebilme avantajı sunacak. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Biyoloji Bölümü, yağı, ağır sanayi, ilaç ve kozmetik sanayiinde kullanılan, 25 metreyi bulan kökleriyle de erozyon ve çölleşmeyle mücadeleye katkı sağlayan jojoba bitkisinin üretimi ve tohum ıslah çalışması için üretim merkezi kurdu. 2009 yılında PAÜ Kurumsal Altyapı Projesi olarak başlanan çalışmalarda, jeotermal sularıyla ünlü Sarayköy ilçesinde hazine arazisi kiralandı. PAÜ Jojoba Adaptasyon Merkezi adı verilen üretim merkezinde, jojoba tohumları bir ay önce toprağa ekildi. Haberin kaynağı: |ahref|http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=139741||a||
Son Yazılar
- Ordu’da Üreticilere Desteklerle Tarımda Yeşil Devrim
- İhracattan geri dönen ürünlerin akıbeti belli oldu
- Çankırı Şehit Mehmet Ata Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge okulu oldu
- Samsun’da Jersey Projesi ile Süt Üretiminde Artış
- Konya Şeker, 2024-2025 Kampanya Döneminde Üreticilere 348 Milyon TL Patates Bedeli Ödeyecek
Most Used Categories
- Güncel (14.825)
- www.gidahatti.com (1.510)
- www.tarimpusulasi.com (103)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (438)
- Manşet (119)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)