Yemeklik yağlardaki yağ asit miktarları, katkı maddeleri, ambalajlama, etiketleme, işaretleme, taşıma, depolama, numune alma ve analiz metotları ile tescil-denetim şartları yeniden düzenlendi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi-Bitki Adı İle Anılan Yemeklik Yağlar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yemeklik yağların tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza-depolama, taşıma ve pazarlanmasına ilişkin özelliklerin belirlendiği söz konusu tebliğ, gıda olarak tüketimine uygun olan ve bitki adı ile anılan yemeklik yağları kapsıyor. Haberin kaynağı: |ahref|http://www.gercekgundem.com/?p=277115||a||
Son Yazılar
Most Used Categories
- Güncel (14.856)
- www.gidahatti.com (1.518)
- www.tarimpusulasi.com (105)
- Arşiv (4.012)
- Arşiv (Eski Haberler) (887)
- güncel haberler (456)
- Manşet (122)
- Kitaplık (7)
- Köşe Yazıları (142)
- Ali Ekber Yıldırım (142)