Güncel, www.gidahatti.com

MasterChef Çak Çak tatlısı: Ballı Çak Çak tatlısı nasıl yapılır? Ballı Çak Çak tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

Çak Çak tatlısı nasıl yapılır? Çok özel lezzeti ve pratik hazırlanışı ile ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef menüsünde yer alan ballı çak çak tarifi için gerekli malzemeler neler? İşte ballı çak çak tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…
Tatar mutfağının dayanılmaz lezzeti ballı çak çak tatlısı malzemeleri2 tane yumurta1/2 çay kaşığı tuz2 y.k toz şeker6 y.k un1 pkt kabartma tozuKızartmak için;Sıvı yağŞerbet için;4 y.k bal3 y.k toz şekerİçi için;Yer fıstığı Kırılmış cevizBallı Çak Çak tatlısı tarifi yapılışı?2 adet yumurtayı bir kapta şeker ve tuzu ile birlikte çırpın.Sonra yumurtaları bir kabın içine alıp ,un ve kabartma tozunu ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hazır olan hamuru bir saat dinlendirin.Dinlenen hamuru iki parçaya bölünMerdane ile 4 mm kalınlığında açın.Açtığımız hamuru 4 cm genişlikte şeritlere kesin ve yine uzunlamasına erişte şeklinde kesin.Ardından yağı bir tencereye dökün ve ocağa alıp yüksek ateşte kızdırın.Kızgın yağda hamurları karıştırarak kızartın ve geniş bir kabın içine alın.Bir tencereye balı dökün ve kısık ateşte eriterek içine şekeri de ilave edip 2 dakika daha kaynatın.Yer fıstığını kızartılmış hamura ilave edin.Sıcak şerbeti eşit şekilde üzerine dökün.Tatlıyı geniş tabağa alın ve servis edin.Afiyet olsun…

Read More