Güncel, www.gidahatti.com

Zerdeçalın faydaları ve zararları nelerdir?

Yemek ve sebzeler haricinde birçok yönde kullanılan zerdeçalın faydaları oldukça merak ediliyor. İşte zerdeçal hakkında tüm bilgiler.
ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?Kalp sağlığı açısından oldukça tavsiye ediliyor.Hafıza problemi yaşayanlar için şifa kaynağı olabilir. Alzheimer hastalığına yakalanma olasığını düşürür.Gribal enfeksiyonları önlüyor.Vücut direncini arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.Kas gelişimi açısından da faydaları vardır. Büyüme ve gelişme döneminde tüketilen çocuklar etkisini olumlu yönde görecektir.Beyin fonksiyonlarının gelişmesi ve nörolojik hastalıkların tedavisi için tüketilebilir.Vücuttaki enfeksiyonların giderilmesine yardımcı ve şifa kaynağıdır.Antioksidan özelliği mevcut.Kolon kanseri ve prostat hastalığına yakalanma olasığını düşürür.ZERDEÇALIN ZARARLARI NELERDİR? Diyabet hastalığına yakalanma ihtimalini arttırır.Vücutta böbrek taşı oluşma riskini arttırır.Ameliyat olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmez çünkü kanama ihtimalini arttırır.Tüketilen her gıda olduğu gibi alerjik reaksiyona sebep olabilir.Mide bulantısına sebep olabilir.Aşırı tüketildiğinde vücudumuzda demir eksikliğine yol açabilir.Kan veya kan basıncı için ilaç kullanılıyorsanız uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.Her baharat aşırı tüketilirse mide asidi üretiminin artmasına neden olur. Bu sebepten zerdeçal da aşırı tüketilmemelidir.ZERDEÇAL HANGİ DURUMLARA İYİ GELİYOR?Zerdeçal düzenli tüketilirse oldukça şifalı bir baharattır. Özellikle iltihap tedavisi için kolayca kullanabileceğiniz bir baharattır. Kanser olma riskini düşürür. Ağrı kesici özelliği vardır. Alzaymır olma ihtimalini düşürür. Sindirim problemi yaşayanlar içinde şifa kaynağı olabilir.
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN ZERDEÇAL AÇIKLAMASIZerdeçalın Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıkça dile getiriliyor. Şifa kaynağı olan zerdeçalı iltihap tedavisinde kullanabileceğinizi söylüyor. Eklem ağrılarına, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan zerdeçalın tüketim konusunda kolay bir tarifi vardır. 2 çay kaşığı zerdeçalı 2 bardak su, 1 çay kaşığı zencefil ve isteğe bağlı şekilde limon, bal ile karıştırıp tüketirseniz birçok hastalığa yakalanma ihtimaliniz düşecektir.
ZERDEÇAL NASIL KULLANILIR?Son dönemlerde popülerleşen tariflerden biri köri soslu tavuk ve makarnadır. Bu güzel tarifi yapmamız için kullanılan baharat köri baharatına sarı rengi veren aslında zerdeçaldır. Tavuk yemekleri, sebze yemekleri, yoğurt kürü için ve çayların içinde kullanabileceğimiz zerdeçal baharatını şifa kaynağı olarak kullanabiliriz. Birçok hastalığa yakalanma riskini düşüren zerdeçalı bal, limon, toz zencefil ile bir bardak ılık suyu karıştırıp düzenli bir şekilde tüketirsek iyi bir antioksidan olacaktır.

Read More