Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin saha araştırması ve istihbarat çalışması neticesinde, İzmir Yolcu Salonu Posta Gümrüğü’nde yurtdışından posta yoluyla gelen bir gönderi riskli olarak değerlendirildi.
Tüp içerisinde tarantula cinsi örümcek ele geçirildiSöz konusu ilk gönderi paketi Gümrük Muhafaza ekiplerince açıldı. Paket içerisinde toplam 18 adet tüp halinde örümcek olduğu görülmesi üzerine savcılığa bilgi verildi. Alınan savcılık talimatı gereğince soruşturmaya başlandı.
Olayla ilgili Doğa Koruma Milli Parklar şubesinden bilgi edinen ekipler, söz konusu tarantulaların yurda girişinin yasaklı olduğunun tespiti üzerine söz konusu gönderiye el koydu.
Araştırmayı derinleştiren Gümrük Muhafaza ekipleri, gelen başka bir kargonun da benzer özellikte olması nedeniyle, gönderiyle kontrol amaçlı olarak açtılar. Bu gönderiden de 8 tüp içerisinde tarantulalar çıktı.
Toplamda 26 tüp tarantula Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğüne teslim edildi.
İHA






