Ağır yorganlar, uyku kalitesini arttırıyor!  

Ağır battaniye ve yorganlar, uyurken vücuda sıcak bir sarılma hissi verir. Avustralya’daki Flinders Üniversitesi ve Adelaide Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, bu ilave sarılma etkisinin üç temel faydası var; ruh halini iyileştiriyor, uyku ilaçlarına bağımlılığı azaltıyor ve uykuyu iyileştiriyor.
Araştırmayı yapan ekip, elde ettikleri verilerin ağır battaniyelerin sağlık uzmanları tarafından resmi olarak tavsiye edilmesi için yeterince güçlü olduğu düşüncesinde.
Flinders Üniversitesi’nde Meslek Hastalıkları Uzmanı olan Suzanne Dawson, “Mesleki terapide, ağır battaniyeler yardımcı bir teknoloji olarak birçok yaş grubunda daha yaygın hale geliyor. Ancak kullanımları için mevcut bir klinik kılavuz henüz yok” diye konuştu.
Ağır battaniye ve yorganlar, yalnızca yetişkinlerde etkiliEkip, gece boyunca ağır battaniye kullanımının etkilerini analiz eden, daha önce yapılan 18 çalışmayı inceledi. Çalışmalar, tek bir katılımcıdan 4.092 gönüllüye kadar farklı özelliklere sahip olsa da, araştırmacılar verileri eşleştirerek ağır battaniyelerin, uyku kalitesi ve insanların uykuya ne kadar çabuk daldıkları konusunda olumlu bir etkisi olduğu sonucuna vardı.
Sonuçların ilginç tarafı, bu bulguların sadece yetişkinlerde geçerli olması. DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) veya ASD (otizm spektrum bozukluğu) olan çocuklar için sonuçlar daha karışık. Ancak birçok çocuk ağır battaniyeleri kişisel olarak yararlı bulduklarını belirtti.
Dawson, “Ebeveynler genellikle çocuklarının battaniyeleri kullanırken daha rahat, daha az endişeli ve günlük aktiviteler sırasında daha odaklanmış göründüklerini bildirdi. Bu da genel sağlıkları üzerinde uzun vadeli bir etkiye sahip olabilir” diye konuştu.
Önceki çalışmalar sarılmanın ve diğer insani dokunuş biçimlerinin faydalarını inceledi. Ağır battaniyelerin bu fiziksel duyguları taklit etme biçiminin vücut için faydalı olduğuna işaret ediyor.
Araştırmacılar, çocuklar için ağırlıklı battaniyelerin artılarını ve eksilerini doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söylüyor. Araştırmadan elde edilen sonuçlar American Journal of Occupational Therapy dergisinde yayınlandı.

Read More

  • Related Posts

    Çiftçiden zayiat kesintisine son

    Ticaret Bakanlığı, çiftçilerin özellikle sebze-meyve alımında ödeme sürelerine uyulmaması ve haksız kesintiler yapılması şikayetleri üzerine harekete geçti. Artık zayi ürün için kesinti yapılmayacak, ödeme yapma süresi 30 günü geçmeyecek

    devamı...
    Amasya'da çiçek açan kiraz ağaçları bahçeleri beyaza bürüdü

    Amasya’da kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla bahçeler beyaza büründü. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Arslan, kiraz bahçelerini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı ve üreticilerin ihracat konusunda iyi durumda olduğunu belirtti.…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon