Kadın girişimcilere “öne çıkın” çağrısı!

Türkiye’de kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların iş dünyasında yarattığı değeri görünür kılmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, 20’nci yılında yeni başarı hikâyelerini ödüllendirmeye hazırlanıyor. KAGİDER, Garanti BBVA ve Ekonomist Dergisi iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışma, farklı alanlarda faaliyet gösteren kadın girişimcilere çalışmalarını ve başarılarını daha geniş kitlelerle paylaşma fırsatı sunuyor.
KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, yarışmanın kadın girişimcilerin başarılarının tanınması ve yeni girişimcilere ilham verilmesi açısından önem taşıdığını belirterek şu çağrıda bulundu:
“Başarı hikâyenizi paylaşın, başka kadınlara ilham verin”“Türkiye’nin dört bir yanında, farklı sektörlerde ve ölçeklerde faaliyet gösteren kadın girişimcilerimiz var. İşlerini büyütmek, yenilikçi çözümler geliştirmek ve faaliyet gösterdikleri alanlarda değer yaratmak için çalışıyorlar. Bu emeğin ve başarının görünür olması çok önemli.Tüm kadın girişimcilere çağrım; başvuru koşullarını incelemeleri, kendi başarı hikâyelerini paylaşmaları ve bu fırsatı değerlendirmeleri. İşletmenizin ölçeği ya da faaliyet gösterdiğiniz sektör ne olursa olsun, ortaya koyduğunuz değeri anlatmaktan çekinmeyin. Yarışmanın 20’nci yılında daha fazla kadın girişimcinin başvurusunu görmek ve yeni başarı hikâyelerini birlikte görünür kılmak istiyoruz.Kadın girişimcilerin birbirlerinin deneyimlerinden güç alması, rol modellerin çoğalması ve daha fazla kadının girişimciliğe yönelmesi için bu tür platformları önemsiyoruz. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın 20’nci yılında, farklı sektörlerden daha fazla kadın girişimcinin başarı hikâyesini paylaşmasını ve bu hikâyelerin yeni girişimcilere ilham vermesini diliyoruz. Başvurular 30 Kasım’a kadar devam ediyor; tüm kadın girişimcileri bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyoruz.”Beş kategoride toplam 3 milyon TL ödülYarışma kapsamında beş kategoride toplam 3 milyon TL değerinde ödül verilecek. “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”kategorisinin kazananı 1 milyon TL alırken, “Türkiye’nin Teknolojide Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi”, “Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi”, “Kadın Sosyal Etki Girişimcisi” ve “Kadın Kooperatifi” kategorilerinin her birinde 500 bin TL ödül verilecek.
Kazananlara üyelik ve network fırsatlarıYarışmada dereceye giren girişimcileri, para ödülünün yanı sıra farklı alanlarda destek ve gelişim fırsatları da bekliyor. Kazananlara bir yıl boyunca KAGİDER üyeliği, Ekonomist, Capital ve Elele dergilerine abonelik ve Garanti BBVA tarafından iletişim desteği sunulacak. Ayrıca girişimciler, iş dünyasından farklı isimlerle bir araya gelmelerini ve yeni iş birlikleri geliştirmelerini destekleyecek güçlü network fırsatlarından yararlanabilecek.
Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na katılmak isteyen kadın girişimciler, başvuru koşullarını ve detayları yarışmanın resmi kanallarından inceleyerek, 30 Kasım’a kadar başvurabilecekler.
Kadın İşi Girişim Projesi girişimci kadınları bir araya getirdiProfilo Ev Aletleri ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın İşi Girişim (KİG) Projesi kapsamında düzenlenen İlham Buluşması, 26 Ekim’de Hakkâri’de gerçekleştirildi. Lilyana Kadın Kooperatifi’nin kafesinde düzenlenen etkinlikte, bölgedeki girişimci kadınlar ve girişimci adayları bir araya gelerek girişimcilik yolculuklarını, karşılaştıkları zorlukları ve ihtiyaç duydukları destekleri paylaştı. 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada, proje kapsamında hibe ve mentorluk desteği alan kadınların yanı sıra proje eğitimlerinden yararlanan genç girişimciler de deneyimlerini aktardı.
Girişimci kadınlar deneyimlerini paylaştıEtkinlikte, Kadın İşi Girişim Projesi kapsamında hibe ve mentorluk desteğinden yararlanan Lilyana Kadın Kooperatifi’nden Ümmühan Keskin, girişimcilik yolculuğunu ve aldığı desteklerin girişiminin gelişimine sağladığı katkıları anlattı. Keskin, hibe ve mentorluk desteğiyle edindiği deneyimleri paylaşarak girişimini geliştirme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Projenin eğitimlerinden yararlanan ve Hakkâri’de kendi giyim markalarını hayata geçiren genç girişimci kadınlar Zilan Ertunç, Sema Şen ve Sümeyye Temel de etkinlikte söz aldı. Girişimcilik süreçlerinde edindikleri deneyimleri paylaşan genç kadınlar, proje kapsamında aldıkları eğitimlerin kendilerine kazandırdığı bilgi ve becerilerin iş süreçlerine katkısını aktardı. Farklı girişimcilik deneyimlerinin bir araya geldiği buluşma, kendi işini kurmak veya mevcut girişimini geliştirmek isteyen kadınlar için ilham verici bir paylaşım ortamı sundu.
Girişimci kadınların karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaçları ele alındıBuluşmada, kadınların girişimcilik yolculuklarında karşılaştıkları zorluklar ve bölgesel koşulların iş kurma ve geliştirme süreçleri üzerindeki etkileri ele alındı. Katılımcılar, Hakkâri’de girişimcilik faaliyetlerini sürdürürken karşılaştıkları güçlükleri kendi deneyimleri üzerinden aktarırken, girişimci kadınların ihtiyaç duyduğu eğitim, mentorluk ve finansal desteklerin önemine dikkat çekti.
Etkinlikte ayrıca Kadın İşi Girişim Projesi kapsamında sunulan eğitim, mentorluk ve hibe desteklerinin kadınların girişimlerini geliştirme süreçlerine sağladığı katkılar değerlendirildi. Ümmühan Keskin, yararlandığı hibe ve mentorluk desteğinin girişiminin gelişimindeki rolünü paylaşırken, eğitimlerden yararlanan Zilan Ertunç, Sema Şen ve Sümeyye Temel de edindikleri bilgi ve becerileri işlerine nasıl yansıttıklarını anlattı. Görüşmelerde, kadınların girişimlerini sürdürülebilir şekilde büyütebilmeleri için ihtiyaç duydukları destek mekanizmaları üzerinde de duruldu.
Deneyim paylaşımı ve dayanışma ön plana çıktıGirişimci kadınların deneyim paylaşımları etrafında şekillenen etkinlik, bölgedeki kadınların girişimcilik süreçlerine ilişkin ortak ihtiyaçlarını ve beklentilerini dile getirebildikleri bir buluşma alanı oluşturdu. Katılımcılar, farklı sektörlerde ve farklı koşullarda yürüttükleri girişimlerden edindikleri deneyimleri paylaşarak birbirlerinden öğrenme fırsatı buldu.
Hakkâri’de gerçekleştirilen İlham Buluşması, proje desteklerinden yararlanan kadınların deneyimlerini bölgedeki diğer girişimci kadınlar ve girişimci adaylarıyla buluştururken, kadınlar arasında bilgi alışverişini ve dayanışmayı güçlendiren bir platform sundu.
“Kadınlar için En İyi İşyeri 2026” listesinde yerini aldıTürkiye sirke sektörünün pazar lideri olan ve 40’tan fazla ülkede on milyonlarca tüketiciye ulaşan Fersan, küresel ölçekte iş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda yetkili otorite olan Great Place To Work® tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda “Best Workplaces for Women™ 2026” listesinde yer alma başarısı gösterdi.
Kadın çalışan odaklı kapsayıcı iş yeri kültürünün ve bu prestijli ödülün anlamını değerlendiren Fersan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürhan Güven, şunları söyledi:
“Üretim gücümüzden ticari başarılarımıza kadar elde ettiğimiz tüm kazanımların temelinde; ‘Önce İnsan’ mottomuz doğrultusunda insanı, güveni ve fırsat eşitliğini merkeze alan kurum kültürümüz yer alıyor. Kadın çalışanlarımızın iş hayatının, saha operasyonlarının ve yönetim kademelerimizin her alanında eşit, adil ve etkin rol almasını sürdürülebilir büyümemizin en kritik unsuru olarak görüyoruz. Great Place To Work®’ün ‘Best Workplaces for Women™ 2026’ listesinde yer almak, inşa ettiğimiz kapsayıcı çalışma ortamının en somut kanıtıdır.”Great Place To Work® Türkiye değerlendirmelerinde daha önce “Üretim ve İmalat Sektörü” kategorisinde 2025 ve 2026 yıllarında üst üste “Türkiye’nin En İyi İşvereni” seçilen Fersan, aynı zamanda “Ege Bölgesi’nin En İyi İşverenleri 2026”, “Young Millennials™” ile “Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük” listelerinde de yer alarak örnek bir kurum kültürü sergiledi.
Fersan Hakkında: 1978’den beri üretim faaliyetleri gösteren köklü bir şirket olarak Fersan, ürünlerinin imalatı sırasında gıda güvenliği ve kaliteyi ön planda tutarak güçlü tedarik zinciriyle ürünlerin doğallığını gözetmektedir. Sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, sözleşmeli tarım yaptıkları çiftçilerine verdiği eğitimler ve periyodik olarak tarlalara gerçekleştirilen kontroller ile ürünlerini tohumdan pakete kadar takip ederek doğallıklarını izleyebilmektedir. Fersan, Almanya önde olmak üzere Avrupa Birliği, ABD, Türk Cumhuriyetleri, Arap ülkeleri, Avustralya, Rusya, Japonya gibi 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmekte ve her geçen yıl ülke sayısını artırmaktadır.Read More

  • Related Posts

    BİR SÜRÜ OLSUN PROJESİ NEDİR? Kimler Başvurabilir? Et ve Süt Kurumu’ndan 16-48 Hayvan Desteği Detayları

    Bir Sürü Olsun projesi nedir, Bir Sürü Olsun başvuruları, 16-48 hayvan desteği, Bir Sürü Olsun şartları, teminat bedeli ne kadar soruları hayvancılıkla uğraşan üreticilerin gündeminde yer alıyor. Küçükbaş hayvancılığı desteklemek ve üreticilerin sürü varlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen Bir Sürü Olsun Projesi için başvurular 4-13 Kasım 2026 tarihleri arasında alınacak. Proje kapsamında belirlenen şartları taşıyan yetiştiriciler, 16 ila 48 baş hayvan için başvuruda bulunabilecek. Başvuru sürecinde hayvan sayısına göre değişen 48 bin TL ile 144 bin TL arasında teminat bedeli talep edilirken, üreticiler satış fiyatları ve değerlendirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi de yakından takip ediyor.

    devamı...
    “Mantar yemezseniz ölmezsiniz ama…”

    Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, doğadan toplanan mantarların ölümcül zehirlenmelere yol açabileceği uyarısında bulundu. Bazı mantarların tüketildikten kısa süre sonra, bazılarının ise…

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon