Rejeneratif tarım, tüketicilere nasıl anlatılmalı?

Rejeneratif tarım; toprak sağlığını iyileştirmeyi, biyolojik çeşitliliği artırmayı, su kaynaklarını korumayı ve tarımsal üretimin uzun vadeli sürdürülebilirliğini desteklemeyi amaçlayan uygulamaları kapsıyor. Ancak Foodnavigator.com’un haberine göre araştırmalar, birçok tüketicinin bu kavramı hâlâ yeterince tanımadığını ve teknik terimlerin tüketiciler üzerinde beklenen etkiyi meydana getirmediğini ortaya koyuyor.
Tüketici sonuç görmek istiyorUzmanlara göre tüketiciler, karmaşık tarım uygulamalarından çok bu uygulamaların ortaya çıkardığı somut faydalarla ilgileniyor. Bu nedenle markaların “rejeneratif tarım” ifadesini tek başına kullanmak yerine, toprağın korunması, biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi, karbon emisyonlarının azaltılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması gibi sonuçları anlatması tavsiye ediliyor.
Sektör uzmanları, tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin arkasındaki hikâyeyi öğrenmek istediğini belirtiyor. Çiftçilerin deneyimlerinin paylaşılması, üretim süreçlerinin şeffaf şekilde anlatılması ve gerçek saha uygulamalarının gösterilmesi, güven oluşturmanın en etkili yolları arasında gösteriliyor.
Güven ve şeffaflık öne çıkıyorUzmanlar, sürdürülebilirlik iddialarının yalnızca pazarlama mesajlarıyla desteklenmesinin yeterli olmadığını vurguluyor. Tüketicilerin giderek daha fazla kanıt, veri ve bağımsız doğrulama talep ettiği belirtiliyor. Bu nedenle şirketlerin ölçülebilir sonuçlar paylaşması ve mümkün olduğunca şeffaf davranması öneriliyor.
Araştırmalar ayrıca tüketicilerin çevresel faydaları desteklemek istese de satın alma kararlarında fiyat, kalite ve lezzet gibi kriterlerin halen belirleyici olduğunu gösteriyor. Bu nedenle rejeneratif tarımla üretilen ürünlerin yalnızca sürdürülebilirlik mesajlarıyla değil, tüketici beklentilerini karşılayan ürün özellikleriyle de öne çıkması gerektiği ifade ediliyor. Uzmanlara göre rejeneratif tarımın geleceği, çevresel kazanımları günlük tüketici deneyimiyle ilişkilendirebilen markaların başarısına bağlı olacak.Read More

  • Related Posts

    TVHB Başkanı Eroğlu: Trakya ve Gökçeada şaptan ari bölge oldu

    ANKARA — Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) nezdinde yürütülen çalışmalar sonucunda Gökçeada ve Trakya’nın şap hastalığından ari bölge olarak ilan edilmesi sektörde büyük sevinç yarattı.…

    devamı...
    TZOB Başkanı Bayraktar: Gıda güvenliğinin temeli tarım, tarımın temeli ise topraktır

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Bayramı Haftası’na ilişkin, “Gıda güvenliğinin temeli tarım, tarımın temeli ise topraktır” dedi.

    devamı...
    wpChatIcon
    wpChatIcon